A Thrive Architect bemutatása

Ebben a cikkeben tovább folytatom a Thrive Themes termékek bemutatását, de immár közelebbről megvizsgálva az egyes bővítményeket. Most a Thrive Architect, a Thrive Themes oldalépítője van soron.

Mi az a Thrive Architect?


A Thrive Architect egy kifejezetten WordPress-hez készített vizuális Drag and Drop oldalépítő, számos nagyszerű funkcióval.

A Thrive Architect erősségei


Mielőtt felsorolnám, hogy miket tartok a legjobb tulajdonságainak, előtte nézzük meg a dolgokat más szemszögből.

Ha már van weboldalad, akkor te is szembesültél ezekkel a problémákkal, ha pedig még nincs, akkor hamarosan neked is meg kell oldani a következőket.

Az első dolog, amit a honlapod indulásakor azonnal el kell(ene) kezdeni, az a feliratkozók gyűjtése. Ehhez pedig kell majd egy feliratkoztató, vagy optin oldal és valahogy be kell gyűjteni az email címeket a hírlevél kezelő szoftveredbe.


Ebben hatalmas segítséget nyújt a Thrive Architect, ugyanis rengeteg beépített landing page/sales page sablonszettet tartalmaz.
Ez azt jelenti, hogy van a csomagban kész feliratkoztató oldal, köszönő oldal, letöltő oldal, landing/sales oldal.


Az építő elemi között van egy Lead Generation elnevezésű elem, melyet össze lehet kötni számtalan email marketing szoftverrel. Sajnos (vagy szerencsére) magyar levélküldő nincs közöttük, de az ActiveCampaign szerencsére ott van, attól jobb meg nem igen kell egy darabig, sőt.

A Thrive Architect Lead Generation elem

Tartalmaz továbbá egy Thrive Lightbox kiegészítőt, mellyel dizájnos egy, vagy kétlépéses popup-okat tudsz felépíteni a Thrive Architect elemeiből.

Ezek a popup-ok előjöhetnek gombra vagy linkre kattintással, valamint oldal elhagyására (exit intent) és beállított időzítésre is. Ez bőven elég ahhoz, hogy elkezd a feliratkozók gyűjtését.


Ha profi szintre szeretnéd fejleszteni a lead generálást, akkor úgyis szükséged lesz a Thrive Leads-re, az pedig mindent tud, amit egy profi lead gyűjtő bővítménytől elvárható, sőt még többet is, de ezt majd a Thrive Leads bemutatásáról szóló cikkben jobban kifejtem.


Aztán kellenek majd landing/sales oldalak melyek eladják a terméked/szolgáltatásod. És nagyon nem mindegy, hogy ezt te magad rakosgatod össze, vagy beimportálsz egyet és átírod a dolgokat a saját ízlésed szerint.  40 darab beépített landing/sales oldal szettet, ami 267 darab kész oldalt jelent, ez pedig nagyban megkönnyíti a dolgodat.


A legjobb konverzió eléréséhez A/B tesztelheted is a feliratkoztató vagy landing oldalaidat, de ehhez mondjuk szükséged lesz a Thrive Optimization bővítményre, ami kizárólag a Thrive Architect-tel működik.


Na de lássuk felsorolva az erősségeit:

 • Feliratkozó gyűjtés - (popup, lead gyűjtő form, feliratkoztató oldal)
 • Kész landing oldal szettek
 • A megjelenés szabályozása eltérő kijelzőkön - Ez nem csak egy sima reszponzív megjelenést jelent, hanem kijelzőre szabott kinézetet készíthetsz vele. Három kijelzőt különböztet meg: asztali gép, tablet, mobil. Az asztali módban szerkesztett kinézet mindhárom megjelenésre vonatkozik, de ha átváltasz tablet nézetre, akkor az már csak tabletre és mobilra vonatkozik, de nem változik a pc nézet. Utána átváltasz mobilra és az már csak arra vonatkozik, nem változtatja meg a tablet kinézetet. El is rejthetsz bizonyos elemeket, mobilon vagy tableten. Már egy ideje előtérbe került a Google-nél a mobilra optimalizált weboldalak kialakítása, mert egyre több látogató böngészik, vásárol mobilról.
 • Könnyű megtanulni - A Thrive Architect előtt nem nagyon használtam még vizuális szerkesztőt, leszámítva azt a néhány maszatolást a Divi Builder-rel. Meg kell mondanom, hogy hamar elkaptam a fonalát és nem gondoltam volna, hogy valaha ilyet mondok, de jó dolog a WYSWIG (what you see is what you get, amit látsz, azt kapod) szerkesztő.
 • Örökös frissítés - Miután egyszer megvásároltad, kapsz hozzá 1 év támogatást és örökös frissítést.
 • Bármely WordPress sablonnal működik - Nincs hozzárendelve egy bizonyos sablonhoz és nem veszi át az irányítást a sablonod fölött. Annyit veszel észre, hogy megjelenik egy Launch With Thrive Architect gomb a bejegyzések/oldalak készítésekor és ha gondolod, akkor átválthatsz a Thrive Architect-re.
 • Nincs Contect Lock-In probléma - Ha használtál már valamilyen más oldalépítő bővítményt és azt kikapcsoltad, akkor láthattad, hogy az oldalaid kinézete teljesen szétesett. Ez azért van, mert a pagebuildered által generált shortcode-okat nincs, ami megjelenítse. Egyes oldalépítők, mint például a Divi Builder vagy a Fusion Builder ráadásul beleírnak az adatbázisodba is. Ez egészen addig nem gond, amíg használod az oldalépítőt. A problémák akkor jelentkeznek, amikor úgy döntesz, hogy lecseréled és átváltasz valami másra.
  Ez a honlap eredetileg Avada sablonnal készült, de nemrég cseréltem megjelenést. Hát tudnék mesélni arról, hogy mennyi munkával jár a shortcode-ok eltávolítása mind frontend, mint backend részen. Elkoptattam pár szopórollert az úton, mire mindent átalakítottam. Persze a megjelenés változni fog valamennyire, mert néhány formázás eltűnik, de nem lesz telefo..rakva a honlapod mindenütt törött shortcode-okkal, ha kikapcsolod a Thrive Architect-et.

A Thrive Architect gyengeségei

 • Nincs trial verzió - Tehát nem tudod ingyen kipróbálni. Bár ott van a 30 napos pénzvisszafizetési garancia, de az mégis más.
 • Csak WordPress-hez használható - Ez mondjuk nekem nem hátrány, mert WordPress-es vagyok, de ha te más cms-t használsz, akkor sajnos kapufa.
 • Nem tartalmaz WooCommerce építőelemeket

A Thrive Architect kezelőfelülete


Miután telepítetted a Thrive Architect-et, kétféleképpen is tudod aktivizálni. A bejegyzésed/oldalad szerkesztésekor megjelenő Edit With Thrive Architect gombra kattintva, vagy ha nem szerkesztesz éppen, akkor a WordPress adminsávjából felül az Edit With Thrive Architect lehetőségre kattintva.
Ezt követően ezt a felülete fogod látni:

A Thrive Architect kezelőfelülete

 

Jobb oldalon felül a + jelre kattintva nyílik meg az eszköztár, ahol a felhasználható építőelemek vannak.

A Thrive Themes építőelemek eszköztár

Az alatta található felhő ikonra kattintva éred el a fentebb már említett gyári landing page szetteket, valamint az általad elmentett landing oldal sablonokat.

A Thrive Architect landingoldal sablonok

A fogaskerék ikon hívja elő a haladó beállítási lehetőségeket. Itt tudsz alapértelmezett betűkészleteket megadni landing oldalakhoz, egy kész oldalt elmenteni, valamint sablont importálni, exportálni. Itt tudod beállítani a popup résznél említett Page Event-eket beállítani (kilépésre vagy időzítésre jöjjön elő a popup), de meg adhatsz egyedi css kódot, egyedi scripteket is.

Bal oldalt találod a szerkesztő részt, ahol rengeteg formázási lehetőség áll a rendelkezésedre. Ez úgy működik, hogy amelyik elemet kijelölöd, arra fog vonatkozni a változtatás. Felül találsz egy navigációs menüt, ami jól jön akkor, ha nagyon belejöttél az elemek egymásba pakolgatásába. Innen fogod látni, hogy hol vagy éppen és mit szerkesztesz.

A Thrive Architect elemek szerkesztőfelülete


A Thrive Architect építőelemei

A Thrive Architect építőelemei


Content blokk - Ez egy nagyon új elem, mely segítségével szép termék leírásokat, előnyök/hátrányok blokkot, termék értékeléseket, idézeteket, lépések blokkot, Call to Action, csapatunk, probléma/megoldás blokkokat tudsz létrehozni, vagyis a meglévő sablonokat átszabni.
Szöveg elem - Ha duplacsavarra számítottál, ki kell ábrándítsalak. Ezzel szövegeket jeleníthetsz meg, na de ki gondolta volna.
Image elem - Képek megjelenítése
Button elem - Gombok megjelenítése
Columns elem - Különböző elrendezésű oszlopokat adhatsz hozzá.
Background Section elem - Ez lesz a háttere az oldaladnak, ebbe pakolod bele a többi elemet. Háttérként adhatsz meg sima egyszínű hátteret, színátmenetest, képet, mintát, illetve háttér effektet, ami lehet átlátszó, homályos vagy árnyalatos.
Content Box - Ebbe tudsz pakolgatni további elemeket.
Templates & Symbols fül - Itt találod a saját mentett dolgaidat.
Click to Tweet - Twitter megosztó doboz
Content Reveal elem - Például, ha ebbe elhelyezel egy videót, akkor beállíthatod, hogy az oldal betöltése után mennyi idővel jelenjen meg, vagy az oldal bizonyos pontjára görgetéskor jöjjön elő, de megadhatod akár azt is, hogy az elem elérésekor átirányítson egy másik url-re.
Countdown/Evergreen Countdown elem - Visszaszámlálókat jeleníthetsz meg velük.
Credit Card elem - Bankkártya ikonok megjelenítése.
Custom HTML elem - Egyedi HTML kódok megjelenítése, akár a levelező szoftvered feliratkoztató űrlapja is.
Custom Menü - Egyedi menüket hozhatsz létre és jelenítheted meg.
Disqus Comments elem - Hozzászólást jeleníthetsz meg vele.
Divider elem - Elválasztó elhelyezése.
Facebook Comments elem - Facebook hozzászólás megjelenítése.
Fill Counter elem - Kör számlálót megjelenítése.
Google Map elem - Google térkép megjelenítése.
Icon elem - Ikonok megjelenítése.
Lead Generation elem - Feliratkoztató form megjelenítése.
More Tag elem - A tovább olvas elem megjelenítése.
Post Grid elem - Bejegyzéseket jeleníthetsz meg különböző elrendezésben és kategóriák alapján.
Progress Bar elem - Sávszámláló megjelenítése.
Social Share elem - Közösségi média megosztó megjelenítése.
Star Rating elem - Értékelés csillagok alapján.
Styled List elem - Felsorolás lista megjelenítése
Table elem - Táblázat megjelenítése
Table of Contents elem - Egy összefoglaló táblát készíthetsz vele a cikked tartalmából.
Tabs elem - Fülek megjelenítése.
Testimonial elem - Ajánlás megjelenítése
Toggle elem - Összecsukható doboz, harmonika megjelenítése.
Video elem - Videók megjelenítése.
WordPress Content elem - WordPress tartalom megjelenítése.
Audio elem - Hanganyag megjelenítése.
Call to Action elem - Cselekvésre felhívás megjelenítése.
Contact Form elem - Szépen dizájnolható kapcsolati űrlapot helyezhetsz el vele, elfelejtheted a Contact Form 7-et.
Guarantee Boksz elem - Garancia blokk megjelenítése.
Numbered List elem - Számozott lista megjelenítése.
Pricing Table elem - Ártáblázat megjelenítése.
Styled Box elem - Stílusos tartalomdoboz megjelenítése.
A Thrive Integrations ablakban pedig megjelennek, az általad használt Thrive Themes bővítmények elhelyezésére szolgáló lehetőségek.

A Thrive Architect építőelemek formázása


Nem megyek bele minden elem formázásának a bemutatásába, de azért nagyjából átnézzük, hogy hogyan tudod személyre szabni őket.


Beállíthatod az elemek szélességét magasságát fix értékben, vagy teljes szélességben, hátterét, belső margóját, igazítását, keretét, sarkait, árnyékolását, animációt, műveletet, elrejtését eltérő kijelzőn, a viselkedését görgetésre, betűtípust, színt, méretet, sorközt, térközt. Elmentheted az elemeket sablonba.
A felsorolás persze nem teljes, de a lényeg az, hogy számtalan formázási lehetőség áll a rendelkezésedre ahhoz, hogy a neked megfelelő kinézetet elkészítsd.


A Thrive Architect árazása


Meg tudod vásárolni a Thrive Architect-et külön is 3 féle csomagban. 1, 5 és 15 weboldalnál felhasználható licenc áll a rendelkezésedre.

1 honlapra 67$, 5 honlapra 97$ 15 honlapra pedig 147$-ba kerül. Aztán ott van még a másik opció, amikor is belépsz a Thrive Themes Membership programjába és mindössze havi 19$-ért hozzáférést kapsz az összes bővítményhez és sablonhoz, amit 25 saját weboldalon használhatsz.
Hogy mit tartalmaz még a tagsági csomag, azt a Thrive Themes bemutató című cikkben tekintheted át.

Optin oldal létrehozása Thrive Architet-tel (videó)

 

​Összefoglalás

​Előnyök

 • ​Feliratkozó gyűjtés
 • Landing oldal szettek
 • Mobil, tablet megjelenés
 • Könnyen kezelhető
 • Árazás
 • Sablon független

Hátrányok

 • Nincs trial verzió
 • ​Kizárólag WordPresshez
 • Nincs WooCommerce építőelem

A Thrive Architect egy nagyon intuitív oldalépítő, amely hatalmas segítséget jelent ahhoz, hogy egy modern megjelenésű weboldalt hozz létre vele.


Segítségével meg van oldva a feliratkozók gyűjtése, az értékesítési oldalak készítése, a reszponzív megjelenés biztosítása.


A következő szint pedig majd a többi nagyszerű bővítmény hadrendbe állítása lesz, a maximális konverzió elérése érdekében, legyen szó akár eladásról, lead gyűjtésről, szegmentálásról.


Remélem tudtam segíteni a Thrive Architect-tel kapcsolatos kérdések felmerülésében, majd innen folytatom tovább a Thrive Leads bemutatásával.

Szólj hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Az oldal tetejére