A Thrive Theme Builder bemutatása

Mi az a Thrive Theme Builder?

Hosszú idő után a Thrive Themes is előrukkolt a saját sablon építő megoldásával, amely a Thrive Theme Builder nevet viseli. Fontos tudnivaló, hogy ez nem egy oldalépítő bővítmény, mint amilyen a Thrive Architect, hanem a Thrive Theme Builder egy sablon, amelyet a saját igényeid szerint tudsz összeállítani úgy, hogy egyáltalán nem kell értened a kódoláshoz.

A Thrive Theme Builder bemutatása
A Thrive Theme Builder telepítése

Telepíteni a megszokott módon, a Product Managerben kell. A Thrive Themes bővítmények után, a Thrive Themes sablonok előtt találod meg.

A Thrive Theme Builder telepítése

Kattints az install gombra és várd meg, amíg feltelepül. Miután települt, a sablon átvált a Theme Builder-hez elsőnek kiadott Shapeshift sablonra.

A Thrive Theme Builder kezelőfelülete

Lépj bal oldalt a Thrive Dashboard/Thrive Builder menübe, ahol ez a kép fogad majd.

A Thrive Theme Builder vezérlőpultja
4 fül található a vezérlőpulton, a Site Wizard, Branding, Typography, Templates. Mielőtt végig lépkednénk a Site Wizard fülön, nézzük meg mit takar a másik három.

Branding almenü: Itt tudod megadni a sablonod alapszínét, a logót és a favicont is, pont úgy ahogy a többi WordPress sablonnál megszokhattad.
Typography alemnü: Itt tudod megadni a használni kívánt betűtípusokat. Kattints a ceruza ikonra, ami átvisz a szerkesztő felületre.

A Typography almenü
Ez a rész ismerős lehet a Thrive Architect-ből, mert ott is van egy ilyen opció, hogy be tudod állítani egy adott landing page-hez tartozó betűkészletet előre.

a betűtípusok beállítása
Meg tudod adni a címsorok betűtípusát, színét, méretét H1-től H6-ig. Lejjebb görgetve, a paragrafusok betűtípusát, a felsoroláshoz használt betűket, a linkek színét, betűtípusát, a sima szöveghez, az idézetekhez, használt betűket.


Templates almenü: Itt találod a sablonjaidat, innen tudsz beimportálni és kiexportálni elrendezéseket.


Site Wizard fül: Itt tudod összeállítani a saját elrendezésű sablonodat.

A Thrive Theme Builder használata

A Site Wizard fülön kattints a Get Started! gombra és kezdjük el a Theme Builder használatát.
Két csoportra oszthatóak az itt látható menüpontok. A Site Structure és a Content főmenüre.

Site Structure főmenü:

Logo almenü: Itt tudod megadni a logót, ha megvan, akkor jöhet a Continue gomb.
Header almenü: Itt tudsz választani a különböző fejléc elrendezések közül, melyeket a jobb felül található lenyíló gombra kattintva hívhatsz elő. Válaszd ki a neked megfelelőt és jöhet a folytatás.

A Header almenü fejléc sablonjai
Footer almenü: Itt a lábléc elrendezések közül válaszd ki a megfelelőt, majd Continue gomb.
Homepage: Itt a főoldal kinézetét tudod beállítani. 3 opcióból tudsz választani. Választhatsz az előre elkészített sablonok közül, vagy kijelölsz egyet a meglévő oldalaid közül, vagy a blog oldalad lesz a kezdőoldal. (A 4. lehetőség pedig az, hogy készítesz egy sajátot a Thrive Architect-tel.)

A Homepage almenü sablonjai
Most választok egyet sablon oldalak közül és tovább lépek.

Single Blog Post almenü: Itt az egyes bejegyzések megjelenését tudod megadni. Legyen-e például oldalsáv, milyen elrendezésben jelenjen meg a blogposzt. Ha megvagy, jöhet a folytatás gomb.

A bejegyzések elrendezésének sablonjai
Blog Post List almenü: Itt az összes bejegyzés megjelenítését tudod meghatározni a blog oldalon. Legyen-e oldalsáv, vagy legyen-e kiemelt kép. Az elrendezés Grid vagy Masonry legyen-e.

A blog oldal elrendezésének sablonjai

Válassz, majd jöhet a folytatás.
Page almenü: Itt az oldalaid kinézetét tudod beállítani. Természetesen ettől a megjelenéstől el tudsz térni.

Content főmenü:

Pages almenü: Jelenleg nem elérhető
Blog Posts almenü: Jelenleg nem elérhető
Menu almenü: Itt tudod megadni, hogy milyen menü jelenjen meg a fejlécben és a láblécben, de mivel még jelenleg nem készítettem el egyetlen menüt sem ezért nem tudok mit megadni, ezért a folytatás menüválasztás nélkül gombra kattintok.
Ezzel gyakorlatilag el is készültünk, amit a megjelenő ablak is megerősít.

A Site Wizard befejező oldala

A Preview My Site gombra kattintva meg tudod nézni az elkészített weboldalt, a mellette található gombbal pedig egy videót tudsz megnézni arról, hogy a sablon minden elemét hogyan tudod még jobban testre szabni. Ha később valamit változtatni szeretnél, akkor a WordPress vezérőpultban a Thrive Dashboard/Thrive Builder útvonalon eléred a Theme Builder kezelőfelületét.

A Thrive Theme Builder árazása


Külön megvásárolni nem tudod a Thrive Theme Builder-t. Ehhez csatlakoznod kell a Thrive Membership névre hallgató tagsági rendszerükhöz.  A Thrive Theme Builder csak egy plusz dolog, amit kapsz a tagsággal, de nem ez lesz a húzótermék, azt bátran kijelenthetem.

Összefoglalás

Mivel még eléggé új dolog ez a Thrive Theme Builder és nem tudni, hogy hová fog fejlődni, illetve én sem használtam még túl sokat, ezért nem szeretném előre eltemetni. De… Az biztos, hogy egyáltalán nem kaptam tőle sokkot. Valahogy nem látom azt a több év fejlesztést, ami mögötte van.

A többi sablonjukban van beépített képoptimalizáló, meg még pár finomság, de ebben semmi ilyesmi. Mivel a többi termékükkel maximálisan meg vagyok elégedve, ezért nekem kicsit csalódás ez a Theme Builder. Csak emiatt nem éri meg senkinek havi 19 dollárt kifizetni, még szerencse, hogy ott van mellette az a 10 másik bővítmény és 10 sablon amelyek miatt bőven megéri a tagság az árát.

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Az oldal tetejére